FAKTURA & BETALNING

Nedan hittar du vanligt förekommande frågor gällande fakturor & betalningar


- HUR KAN JAG BETALA?
Svar: Vi erbjuder betalning via SWISH eller KLARNA som är vår samarbetspartner. Sammanfattningsvis kan du betala med Kort, direktbetalning via bank, faktura eller delbetalning eller vår egna populära betalningsmetod SWISH. Om du väljer KLARNA som betalningslösning hittar du deras villkor på vår hemsida under fliken Villkor


- JAG HAR BETALAT MIN ORDER MED SWISH. HUR VET JAG ATT DET HAR MOTTAGITS AV ER?
Svar: Betalningar med swish kommer direkt till vårt konto och registreras per automatik hos oss. Om du har glömt att ange ditt namn på Swishbetalningen som referens kan vi härleda betalningen till oss via namnet som vi får via swishen. 


- JAG HAR BETALAT MED KLARNA I KASSAN OCH HAR EN FRÅGA. VEM KONTAKTAR JAG?
Svar: 
På din faktura, eller i Klarna-appen hittar du all information för att kunna kontakta KLARNA vid frågor om betalningar. Vi kan endast svara på om en återbetalning är utförd i uppdrag till KLARNA från vårt håll detta då KLARNA sköter samtliga frågor gällande ärenden vi deras betalningslösningar.


- JAG HAR LAGT EN ORDER MED MIN BETALNING NEKADES. VARFÖR?
Svar: 
Ibland kan det hända att det är tekniska fel som gör att ett köp nekas, eller att kakor (även kallat cookies) behöver rensas på din dator. Kvarstår problemet ber vi dig kontakta KLARNA om du valt dem som betalningslösning och köpet blev nekat Vår betalningslösning Swish godkänns alltid då det är en förskottsbetalning.


- JAG HAR RETURNERAT EN ORDER ELLER VARA MEN HAR INTE FÅTT EN ÅTERBETALNING. NÄR KOMMER DEN?
Svar: 
Din order kommer att återbetalas när vi fått den åter i retur. Sök gärna med hjälp av trackningnumret du fått när du returnerade paketet för att se var leveransstatusen. Direkt (inom 24 timmar) efter mottagen leverans kommer vi att återbetala dig via Swish om du betalat ordern med det till det nummer vi registerat vid betalning. Om du betalat med KLARNA kommer vi meddela dem om din retur varav dem därefter kommer att administrera din återbetalning.


HITTAR DU INTE SVARET PÅ DIN FRÅGA?
Då är du varmt välkommen att kontakta oss på kundtjänst så hjälper vi dig

E-POST: [email protected]
TELEFON: 035-710700

Trustpilot