Köpvillkor / Integritetspolicy

KÖPVILLKOR/ HANDLA ONLINE

För  mer information hur betalning, leverans och övriga ärenden hanteras  ser du nedan. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Öppettider: Måndag till Fredag (ej röda dagar) mellan 10-18
Växeltelefon: 035-7107000
E-post: [email protected]

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av nedan företag:

K. Lundqvist Stockholm AB
559146-5553
Box 159, 30105 Halmstad
www.klundqvist.com


HUR MAN HANDLAR/ ANSVAR

För att handla i vår online-butik, läggs samtliga produkter i varukorgen, där köpet sedan slutförs. Som kund ansvarar man för att  kontrollera att varukorgen är korrekt. Köparen ansvarar även att  samtliga uppgifter är korrekta. Vid fel adress eller andra uppgifter ansvarar ej K. Lundqvist Sweden AB för uteblivna leveranser, eller förseningar.


AVSLUTAT KÖP

När ett köp är avslutat, och samtliga uppgifter har registrerats, skickas en orderbekräftelse till den e-post du angett vid ditt köp. Det är därför av extra vikt att du kontrollerar att rätt e-post är registrerad vid köp. Om du inte har fått en bekräftelse på ditt köp inom 1 timme kontrollera din skräppost eller kontakta kundtjänst.

VALUTA

Alla ordrar hanteras Svenska kronor. Detta gäller både produkter och fraktkostnad.

BETALNINGSALTERNATIV

Vi erbjuder två betalningsalternativ i vår webshop.

- Swish

När  du lagt din order skickas en orderbekräftelse till den e-post du uppgett. I orderbekräftelsen framgår hur du går vidare med betalning. Notera att  du måste uppge ditt namn vid betalning med Swish så att vi kan härleda  din betalning till din order. Din order skickas när vi mottagit din fulla betalning för lagd order. 


- Klarna 

För att du ska kunna handla säkert, tryggt och enkelt samarbetar vi med Klarna och erbjuder flera betalningsalternativ via Klarna Checkout. Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout:

  • Faktura
  • Klarna Konto (Delbetalning erbjuds)
  • Kortbetalning
  • Banköverföring
  • Klarna Direkt

Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ men du kan självklart något av de andra alternativen om så önskas.

Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av  Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan  själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av oss, butiken.  Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till  K. Lundqvist Stockholm (K. Lundvist Sweden AB)

KLARNA FAKTURA

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du  behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du  fått hem dina varor. Vi aktiverar fakturan först när varan lämnar lagret. Ingen fakturaavgift tas ut.

  • Få hem varan innan du betalar
  • Betalningstid - alltid 14 dagar
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
  • Möjlighet till delbetalning (gäller enbart privatpersoner)

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att  en kreditupplysning tas. Du kommer då att få en kopia på  kreditupplysningen per post.

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift. Vid köp under  60,00 kr tillkommer 29,00 kr och vid köp för 60,00 kr eller mer  tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr. Även en dröjsmålsränta tas  ut motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd  referensränta.

Klarnas fullständiga villkor för fakturaköp finner du i kassan

Delbetalning kan erbjudas när du har  fått hem din faktura. Du gör därmed om fakturan till en flexibel  delbetalning och betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkor hos Klarna. Här hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna  behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys,  identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används  som kundnummer i kundhanteringssyfte.

DELBETALNING VIA KLARNA KONTO

Delbetala i din egen takt och välj hur mycket du vill betala per månad, från 50,00 kr/mån.

  • Få hem varan innan du betalar
  • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
  • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
  • En administrativ avgift om 29 kr, oavsett antalet köp
  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Klarnas villkor för delbetalningar finner du på Klarnas Allmänna villkor

Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att  en kreditupplysning tas. Du kommer då att få en kopia på  kreditupplysningen per post. Du kommer dessutom att tillfrågas om dina  ekonomiska förhållanden. Om du inte svarar på frågorna eller om Klarna  finner att du inte har tillräckligt betalningsutrymme för att fullfölja  betalningsåtagandet förbehåller sig Klarna rätten att neka din ansökan  om delbetalning. Du får då istället en faktura på köpbeloppet och Klarnas betalningsvillkor för faktura kommer att gälla.

KORTBETALNING

Betalning via kort hanteras av Klarna Checkout och du kan säkert och  kostnadsfritt välja att betala med VISA eller MasterCard. Inga  kortnummer lagras av K. Lundqvist Stockholm (K. Lundqvist Sweden AB)

BANKÖVERFÖRING

Via Klarna kan du säkert direktbetala via din internetbank på SEB, Nordea eller Handelsbanken.

KLARNA DIREKT

Med Klarna Direkt betalar du enkelt och smidigt direkt i kassan genom  att bekräfta med Mobilt BankID. Pengarna dras från ditt konto inom två  bankdagar efter att varorna har  skickats. Du får en bekräftelse på mailen när Klarna har tagit emot  betalningen. Om du vid ett tidigare tillfälle har registrerat dig för  direktbetalning hos Klarna via Mitt Klarna eller i samband med ett köp  syns det bankkonto som du har kopplat till Klarna med dolda siffror  under alternativet ”Klarna Direkt”. Om du inte har registrerat dig  direktbetalning ännu kan du enkelt göra det och bekräfta med Mobild  BankID.

Om det av någon anledning inte går att dra pengarna kommer du att få  en faktura i stället, där Klarnas betalningsvillkor för faktura gäller.  Läs mer om vad som gäller för betalning med Klarna faktura: Klarnas villkor.


LEVERANS

Vårt lager skickar dagligen leveranser från vårt centrallager. Dock så är brytgränsen för en lagd order som ska gå samma dag 12:00. Normal  leveranstid är vanligtvis tre dagar, efter att ordern lämnat vårt lager,  men avvikelser kan komma att ske beroende på destination eller stor orderingång under vanligtvis högsäsong.
Du kommer att bli aviserad via DHL´s lokala ombud när ditt paket finns att hämta ut (servicepoint). Detta sker på det mobilnummer eller e-post du angett vid ordertillfället


FRAKTPRIS

Enhetsfrakt 49 SEK
Fri frakt (0 SEK) för ordrar som överstiger 499 SEK per ordertillfälle.


EJ LEVERERAD SÄNDNING

Som kund ansvarar du för att hämta ditt paket hos ombudet. Du kommer  få en avisering när paketet finns att hämta samt även en påminnelse efter några dagar om paketet inte har hämtats ut av dig. Ombudet kommer att kontakta  dig på det telefonnummer, eller den e-post du angett.

Kostnad för returnerad sändning: Vi debiterar 350 SEK för paket som kommer till oss i retur som ej hämtats ut från ombudet (service point) Denna kostnad är avsedd att täcka de kostnader som vi får kring returnerade varor. Fraktkostnad till - och från utlämningsstället, samt övriga administrativa kostnader kring returen. Detta är en kostnad vi alltid debiterar oavsett ordervärde.


TRANSPORTSKADOR

Våra varor kontrolleras alltid innan dessa skickas från vårt centrallager, i samband med packning. Vi säkerställer alltid att våra  kunder får korrekta produkter, utan defekt design etc. När du  tagit emot ditt paket, undersök noga produkterna vid öppning av paketet. Om du ser en skada på produkten, kontakta vår kundtjänst, med bevisdokumentation med bilder på skadan och emballaget som  produkten kom i. Vi kommer att göra en skadeanmälan till transportfirman, och ersätter dig med en ny vara. Vi betalar frakten i dessa fall. Det är dock viktigt att du mailar oss inom 12 timmar efter att du tagit emot paketet för att transportförsäkring ska gälla.

 

ÖPPET KÖP/ BYTE AV VARA

Som kund har du alltid ångerrätt på ditt köp hos oss.
Vi erbjuder dig 15 dagar ångerrätt. Du kan utnyttja ångerrätten inom 15 dagar efter att du mottagit din sändning.
Önskar du ångra ditt köp kontaktar du vår kundtjänst för information hur du går tillväga. Returfrakt betalas alltid av köparen vid ångerrätt.
Öppet köp, gäller i 7 dagar. Observera att öppet köp  gäller om varan är oanvänd, och skickas i originalförpackning.  Återbetalning av varan sker först när vi kontrollerat returen. Köparen står för alla fraktkostnader vid retur oavsett om det gäller bytesrätt eller öppet köp.

Det är viktigt att returen emballeras väl, då vi ej står för några felaktigheter i retursändningar. Det är kundens  ansvar att skicka detta till oss på ett sätt att varan kan säljas vidare  till annan kund. Rekommendation är att skicka returen rekommenderat eller spårbar sändning så att vi kan följa din retursändning.

Önskar du byta en vara så återbetalas den du skickar tillbaka när vi fått den i retur och en ny order måste läggas i vår webshop.

REKLAMATION

Du som kund ansvarar för att kontrollera varan när den mottagits. Har varan gått sönder under frakten kontaktar du genast vår kundtjänst på [email protected] eller via telefon

Gäller reklamationen ett produktionsfel, kontaktar du kundtjänst, med  dokumenterad bild samt en beskrivning vad som hänt. Vi hanterar samtliga reklamationer inom 7 dagar efter att vi fått reklmationsunderlag enligt ovan.

ÅTERBETALNING 

Om väljer att utnyttja din ångerrätt återbetalar K. Lundqvist  Stockholm endast tillbaka för varans pris som du förskottsbetalat. Eventuella skatter, frakter eller andra kostnader som finns kopplat till köpet återbetalas inte. Återbetalning sker när produkten har kommit åter till vårt lager, och kontrollerats.

Vid  andra återbetalningar, som reklamation återbetalas varans pris enligt  ovan restriktioner. Är endast en vara av en sändning som innehåller flera artiklar återbetalas ej fraktkostnader, då vi har enhetlig  fraktkostnad oavsett storlek på sändning.

 

PERSONUPPGIFTER

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i  personuppgiftslagen (PUL). Du har bland annat rätt att en gång per kalenderhalvår begära ut information om de personuppgifter som vi har i  vårt kundregister. För att få ett sådant utdrag skickar du en skriftlig  och undertecknad begäran till oss. Vill du bli borttagen ur registret  kontaktar du vår kundservice. När du lägger en order hos K. Lundqvist Sweden AB begär vi in  information och lagrar den för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Det valda transportföretaget får tillgång till ditt namn, telefonnummer och adress för att kunna utföra leveransen till dig.

Det mobiltelefonnummer eller e-post du anger i kassan används endast för eventuell kommunikation om din order, samt av transportföretaget för att kontakta  dig gällande din order.
 

FORCE MAJEURE

Om en oväntad eller oförutsägbar omständighet som är utanför K.  Lundqvist Sweden AB kontroll skulle inträffa som förhindrar, försvårar  eller försenar våra åtaganden/ingångna avtal befrias vi från  förpliktelserna att fullfölja åtagandena/avtalet. Sådana omständigheter  innefattar bl.a. krig, naturkatastrofer, strejk, blockad och myndighets  åtgärd.

Önskar du komma i kontakt med oss med frågor gällande köpvillkor, leveranser eller betalningar kontaktar du vår kundtjänst


K. Lundqvist Swedens integritetspolicy

För  oss på K. Lundqvist Sweden AB är det viktigt att du som kund känner dig  trygg när du handlar hos oss. Även hur vi hanterar dina personuppgifter som lämnas i samband med kontakt, order, nyhetsbrev och marknadsföring. Den 25 maj 2018 ersätts PUL, personuppgiftslagen av en ny  dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR  gäller i hela EU och den reglerar hur företag med flera får behandla personuppgifter. Syftet med GDPR är att skärpa kraven på hur vi som  företag får samla in, lagra och hantera dina personuppgifter.

För att vi ska kunna genomföra våra åtaganden gentemot dig, ge  god service och för marknadsföringsändamål samlar vi in och behandlar  dina personuppgifter. Denna integritetspolicy beskriver hur K. Lundqvist Sweden AB hanterar dina personuppgifter.


PERSONUPPGIFTER

Din personliga integritet är mycket viktig för oss och K.  Lundqvist Sweden AB skyddar dina personuppgifter. Vi följer alltid  gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Vi vill med den här  policyn hjälpa dig att förstå vilken information vi samlar in och hur  denna kan komma att användas. I samband med köp eller lämnande av  uppgifter så godkänner du policyn och samtycker till behandling av dina  personuppgifter i enlighet med nedan.


PERSONUPPGIFTSANSVARIG

K. Lundqvist Sweden AB
559146-5553
Box 159, 301 05 HALMSTAD
SE - SVERIGE

 

PERSONUPPGIFTER VI BEHANDLAR

Vi behandlar uppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss  på klundqvist.se samt klundqvist.com eller som vi samlar in genom  cookies för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund och  för att kunna hantera dina köp. K. Lundqvist Sweden AB samlar in och behandlar följande personuppgifter om dig som kund: 

- Namn
- Telefonnummer
- E-postadress
- Betalningsuppgifter
- Postadress

Personnummer
Ditt personnummer kommer  aldrig att lämnas ut till K. Lundqvist Sweden AB när du väljer att  betala med faktura då Klarna ber dig ange ditt personnummer.  Personnumret lagras inte av K. Lundqvist Sweden AB utan sparas av vår  samarbetspartner Klarna.

Kontokortsnummer
Inga kortuppgifter lagras utan sparas av vår samarbetspartner Klarna.

IP-adress och information om din användning av www.klundqvist.se/ www.klundqvist.com sparas

Leveransadress sparas av K. Lundqvist Sweden AB för att vi ska  kunna levera din order. Vi kommer i detta fall behöva ditt för och  efternamn samt telefonnummer för att vår samarbetspartner ska kunna  avisera när paketet finns att hämta hos ombud. Nedan information sparas,  samt lagras.

- Namn
- Adress
Telefonnummer 

Hur används de uppgifter vi lagrar?

Uppgifterna kan utöver ovanstående även användas för  statistikändamål, direktmarknadsföring, kundundersökningar, nyhetsbrev  samt för identifikation. De kan även komma att användas för utskick per  sms, e-post och post samt, om du inte invänt mot detta, för marknadsföring och information via telefon. Om du vill avbryta marknadsföring mot dig som kund kontaktar du vår kundtjänst på e-post

[email protected]

Lämnade och insamlade uppgifterna kan komma att användas  för att förse dig med relevant information och marknadsföring samt för  att förbättra vår websida samt produktanalys. Behandling i syfte att  förbättra betalningslösningar och betalningsprocesser inkluderar  behandling där dina personuppgifter, bl.a. ditt personnummer, överförs  till andra bolag och tredjepartsleverantörer i egenskap av  analysunderlag. Uppgifter kan samköras med uppgifter från andra  register, t.ex. kreditupplysningsregister. Vi kan komma att behandla  ditt personnummer i samband med köp i kreditupplysningssyfte på uppdrag  av betalnings- och kreditföretag. 

Med största försiktighet kan uppgifterna komma att samköras med andra register, både inom och utom EU, samt att dina personuppgifter kan överföras till, och behandlas av samarbetspartners i tidigare nämnda
syften i linje med gällande lagar och regler. Vidare kan  personuppgifterna även komma att delas eller samköras med myndigheter  och våra samarbetspartners för exempelvis leverans, kreditupplysningar  och betalningar. 

 

FÖRSÄLJNING AV BOLAG

Vid en eventuell försäljning av K. Lundqvist Sweden AB eller vid samgående med annan organisation kan vi komma att dela dina  personuppgifter med våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och även lämnas vidare till bolagets nya ägare.


GOOGLE
K. Lundqvist Sweden AB använder Googles annonstjänster. Du kan  läsa mer om Googles insamling, delning och användning av data här.  https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=sv

 

SKYDD AV PERSONUPPGIFTER

Vi har säkerhetsrutiner och tekniska skydd för att ha  personuppgifterna i säkert förvar. Tillgången till personuppgifter är  begränsad och de anställda hos K. Lundqvist Sweden AB måste identifieras  för att komma åt de uppgifter de behöver. Alla som jobbar i bolaget har  strikt tystnadsplikt. K. Lundqvist Sweden AB använder sig bl.a. av SSL (Secure Socket  Layer) för säker överföring av data via nätverk och Internet. Du behöver kontrollera att inte SSL är avstängt i inställningarna för den webbläsare du använder.


TID

Om du lagt en order, och därmed samtyckt till att vara  registrerad hos oss, sparar vi dina uppgifter tills du avregistrerar  dig. Du kan när som helst avregistrera dig. Detta görs via mail, telefon  eller avregisteringslänken (när det gäller nyhetsbrev) Personuppgifter  vi får eller samlar utan att du registrerat dig sparar vi så länge det  är enligt lag nödvändigt eller så länge det är nödvändigt för att  fullgöra våra samt samarbetspartners åtaganden till dig, såsom  exempelvis för leveranser och garantier. Uppgifterna sparas inte längre än gällande personuppgiftslagstiftning tillåter.    

 

DINA PERSONUPPGIFTER

Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få besked om  vilka personuppgifter som behandlas om dig gratis en gång per  kalenderår. För att få det behöver du göra en skriftlig begäran till  oss. Enligt PUL ska du skicka in den underskriven per post. Den kan inte  skickas per e-post.

Adress:
K. Lundqvist Sweden AB
Box 159
301 05 HALMSTAD

Det är viktigt för oss att vi har korrekta och aktuella  personuppgifter. Kontakta oss om vi behöver göra ändringar. Du kan, och  har rätt, att när som helst begära att dina personuppgifter rättas eller  raderas.
Du kan, och har rätt, att när som helst återkalla godkännandet  av behandling av dina personuppgifter. Du kan begränsa återkallandet  till endast en del av behandlingen, till exempel behandling som rör direktmarknadsföring.

 

BEGRÄNSNING

Vår webbplats länkar till webbplatser som inte står under K.  Lundqvist Sweden AB ägande eller kontroll. Vår integritetspolicy gäller  enbart K. Lundqvist Sweden AB webbplatser och endast på dessa tar vi  ansvar. Om du lämnar K. Lundqvist Sweden AB www.klundqvist.se /  www.klundqvist.com webbplatser för en annan webbplats bör du läsa den  webbplatsens motsvarande policy.

 

FÖRÄNDRINGAR AV INTEGRITETSPOLICY

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna policy när  som helst i och i den utsträckning vi anser nödvändiga för att uppfylla  nya lagkrav, tekniska krav eller för att åtgärda störningar. Ändringar  av policyn publiceras på webbplatsen.

 

COOKIES

En cookie är en liten textfil som sparas på din dator när du  besöker en webbplats. K. Lundqvist Sweden AB använder informationen för  statistikändamål, följa vad besökaren gör på webbplatsen samt för att  förbättra och personalisera upplevelsen av webbplatsen. Det finns två  typer av cookies – permanenta och sessionscookies. 

1. Permanenta cookies ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.  

2. En sessionscookie lagras på din dator så länge du är inne på  en webbsida. Så fort du stänger ner webbläsaren försvinner  sessionscookien.

 

HUR ANVÄNDS COOKIES?

K. Lundqvist Sweden AB använder cookies för att förbättra och  anpassa webbplatsen efter dig som besökare. Exempel på funktioner som  påverkas av cookies är: hantering av köp, produktrekommendationer och varukorgen. Cookies hjälper också till att lagra viss information som  anpassar reklam och erbjudanden för att ge dig som besökare en mer  relevant upplevelse. Permanenta cookies används exempelvis för att lagra eventuella personliga inställningar som gjorts på www.klundqvist.se /  www.klundqvist.com, så att du slipper göra om samma sak varje gång du  besöker vår webbplats. Sessionscookies används för att föra statistik  över användandet på webbplatsen. 

Genom att använda www.klundqvist.se / www.klundqvist.com  webbplats och/eller godkänna vår Sekretesspolicy samtycker du till  användandet av cookies. Notera att om du väljer att inte acceptera  cookies kommer du inte kunna genomföra köp. Även övrig funktionalitet på  sajten kan vara begränsad. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av det  under säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Observera att det när  som helst går att manuellt radera cookies från din hårddisk.

 

HUR TAR MAN BORT COOKIES?

Om du inte vill använda cookies kan du stänga av det under  fliken inställningar i din webbläsare (se webbläsarens hjälpsidor för  mer information). I webbläsaren kan du även radera tidigare lagrade  cookies från webbplatser du besökt. 

Ta bort cookies, PC: använd kortkommandot [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].  
Ta bort cookies, MAC: klicka på den webbläsare du använder dig av:

Google Chrome
Internet Explorer
Safari
Mozilla Firefox
Opera
Flash cookies

Trustpilot